Monday, April 27, 2009

my Golden Week (GW)

"The end of April through around May 5th is called "Golden Week" in Japan since there are many Japanese national holidays during this period. Many Japanese offices close for about a week to 10 days, depending on the calender. People take a vacation and travel around the country or abroad, so tourist attractions in Japan are very crowded during Golden Week. Also, airports and train stations in Japan are overflowing with people. It is hard to get reservations for accommodations and transportation during Golden Week.

The first national holiday during Golden Week is April 29, which was the birthday of the former emperor Shouwa. Now, this day is called showa-no-hi (Showa Day). The second holiday is kenpou-kinen-bi (Constitution Memorial Day), May 3. The new Japanese constitution was put into effect on May 3, 1947. Then, May 4 is called midori-no-hi (Greenery Day) during which we show appreciation for nature.

The last holiday during Golden Week is kodomono-hi (Children's Day) on May 5th. On this day, we pray for the healthy growth of children. Children's Day is also called tangono-sekku. It's Japanese boy's festival and is traditionally the day to celebrate and pray for the health of boys. Japanese families with boys hang up carp streamers (koinobori) outside because carps are believed to symbolize successes in children's lives. Also, samurai dolls called gogatsu ningyo are displayed in their houses. May is a pleasant season to travel in Japan. Try to plan a trip to Japan after Golden Week. It is much better."

- article from about.com -

  my husband, some friend of me and me will be spending our 2009 Golden Week holiday in Seoul, Korea ..   Wiihhii!!~ how about your GW?? any plan?? hihi..

image googled from http://english.visitkorea.or.kr

teringat mase gi korea 2 taun dulu ngan rakan2 sedarjah... seronok gile time2 bujang luh.. hihi.. jalan2 pusing donia xhingatnye.. hihii.. ms 3rd year gi travel ke Europe ngan Fae tersayang, Wani tersayang, Jue tersayang juga Liana tersayang..
ms nk naik 4th year gi korea lagi ngan derang + Belle tersayang..
ano koro modoritaii >____<
( terasa spt mahu kembali ke zaman2 itu ) bgitu cepat masa berlalu.. huk huk..

 sekarng semua dah mengikut arus perdana?? hehe.. fae dan belle sbgai engineer bertauliah kat Toshiba, Klang. Wani pula setelah berhempas pulas selama setahun sbgai engineer di Konica Minolta , Melaka telah menyertai warga Utem sbgai tutor sebelum menyambung pelajaran ke peringkat Sarjana nye.. Jue pula bekerja sbgai engineer setahun di Hiroshima dan sekarang di syarikat suami Juliana Banos, Mutiara Motors di Chiba, Japan. Saya dan Liana masih meneruskan pengajian peringkat Sarjana tahun akhir disini.. how time fly~~ baru jek rase berkenalan kat YPM Bangi..tup2 dan hampir 7tahun persahabatan nih terjalin.. huhu.. awat rasa sentimental lak tibe2 nih =P

chayok!! chayok!! esok jom pi korea..hak hak.. nk g membawa hati yang lara ini.. huhu..

kenangan dgn Haziq kat depan rumah Full House, Incheon, Korea 


Thursday, April 23, 2009

my workstation


hihi.. tidak sama sekali !! lebih pada tempat saya ber-goro-goro@___@ (bergolek2..berehat) 

cool bukan sofa itu? hihi...  kami( saya dan suami lah) suka berehat2 smbil menonton rancangan-rancnagn di tv jepon nih.. smbil gelak2.. sambil gossip2 kat YM ngan kak fatin saikin =P ngan sarah jarang doh..bakpo tau.. sarah r bz dekpom :( bz ngan mafia wars die tuh.. huhu..   
disini juga lah kami ber-mario-kart... wii fit lame dah xbukak.. dok berhabuk kt bilik nuh.. haha.. patut la xfit2 aku nih =P padan la muke .. hihi.. blogging pon kadang2 disini juga.. kadang2 ku heret MekBuk bersama wire-lan yg x cool itu ke bilik tidor sebelah.. maklom lah xdek wireless.. jika sy mahu berblogging akan ku pastikan si suami berada di kwsn beliau iaitu dimeja kompiternye (tempt berdirinya daku utk mengambil gmbr ini) see.. kecik kan living kami?? tp xkesah asal die kiut dan seronok utk sy bergoro-goro bersama sang suami..ahaks..

tepi mekbuk sy tuh yg kaler purple tuh ofkos la ifon sy.. comey kan? hihi.. dulu pakai cam cik abe punye tp asek tertukar jek dgn ifon die sy mengalah utk beli kaler purple ( alasan bijak utk tukar casing..hehe) yg kaler pink tuh cik BARBAPAPA..bekas letak tissue jek pon..hihi... bli kat machida 2/3 tahun lepas.. amat berguna ketika hindung2 saya xsehat nih..hhuh..bile tah nk ilang selsema ni.. anda nmpak penimbang berat di sudut 90° dinding rumahku?? anggap sj itu adalah perhiasan rumah..haha..  abaikan tv peninggalan senior yg dah masuk generasi ke berapa itu.. hihi.. nmpak gaye nye kene cr tv baru lah kalau nk stay nihon lame lagi.. 2011 dah start digital-tv... so, tv buruk+tebal+ berat nih xleh pakai dah ms 2011 tuh.. eh cik puan nih, taun depan xnak balik berbakti lagi ke?? hihi.. mada2 wakannai naa~ yg tuh tak tau la lg nk blk ke idak..hihi.. tgk keadaann naa~

haa.. yg bulat2 kaler pink-oren-kuning tuh bwah die ade printer.. hehe.. kes xmuat meja kompiter la nih.. bukan xmuat, muat jek tp si suami lebih seronok meletakkannya di bwh lantai sebegitu.. huhu.. suka ati kamu la jangg asal jgn sepah sudah.. haha.. sy xsuke lihat rumah bersepah2.. kalau bersepah mesti ms tuh kepala aku pon tgh serabut!! hhuhu.. seb baek la suamiku pon xsuke sepah2 sangat.. tp kalau time umah serabut, memang macam kapal pecah la kami kerjakan!! haha~ 


ps* xsabar nk balik settle-down kat mesia.. ade umah seniri yang besar.. ade anak2 yg kiut.. em.. tanam pokok keliling umah.. gi shopping furniture.. wah!! xsabarnye~~ gambare!! sehingga sotsugyou (grad) nanti..pheww~

ps** thanks to cik nadxoxo kerana mengilhamkan entry ini..hak hak




Tuesday, April 21, 2009

saya suka makan

suami ku amat gemarkan segala makanan yang berasaskan tuna.. apa2 saja mknn x kira western, italian, tradisional, japanese, siamese, thailanese?? tipu la thai tuh ..huk huk =P kadang2 agak tertekan mempunyai suami yg menggemarkan mknn berasaskan tuna. ape sebab?? suke hati die lah , bukan perut kamu bukan? yelah.. tp yg menengokknye makan adelah saye.. haha.. ape punye bini la nih xsuke mknn kegemaran suami.. antara menu2 feberet suami

1. トマトツナスパゲッティ ( tuna tomato sos spaghetti)
2. ツナとコーンピッザ (pizza with tuna & corn topping)
3. ツナマヨ巻き寿司 ( tuna & mayonnaise sushi)
4. roti tuna yg selalu dibeli di kedai roti depan eki
5. tuna bun yg saya buat pakai breadmaker tuh.. (dah pakai 3kali slps 2buln bli..xmembazir kan?? hak hak)
6. tuna...
7. senaraikanlah ape2 jenis mknn berasaskan tuna pasti laki i suke..hihi..

tp yg plg tertekan bile kami ingin order pizza bile sy mls msk dirumah =P..sy mahu seafood dan suami pula mahu pizza tuna+corn kegemaran beliau.. nasib baek kt sini leh order half-half...hihi.. xlarat nk bli sebijik yg besar gedabak dan mahal tuh.. teringin mkn pizza la plak mlm2 nih..esok wat la..kalau rajin la =P

tapi..selain dr tuna ini.. sy tiada masalah lansung dgn mknn kegemaran suami yang lain..hihi.. yg plg terkini ialah taufu-fah...very delicious okeh!! ms balik klate harituh, tiap2 hari pi pasar bli taufu-fah nih.. skali bli 5-6 bekas?? adek2 ku pon gemarkannye.. mkn taufu-fah bykk2 ptt la pipi ku pon dah gebu cam tofuu nih..haha.. ms bloghopping harituh, terjumpe cr2 wat taufu-fah ni..apelagi pi costco terus bli tofu plg mahal utk mendapatkan rs tofu sejati..hak hak. .. xsusah pon balik umah, masak air gule ngan black tapioca utk dptkan kaler yg itam mcm taufu-fah kt pasar mlm tuh =) hasilnye... yummyliciouse!!~ i likee...



taufu-fah kegemaran kami

ps.. soro2 diet ni shiooo~ kana T_Y

Friday, April 10, 2009

bday celeb!


mlm bday cik abe arituh.. mkn kt umah jek.. sy dgn rela hati nye memasak kek ceklat kegemaran beliau.. pastu mls gilo nk decorate just letak topping cekelat yg menggemukkan itu shj. dan sedikit stroberi yg aku minta beliau beli semasa pulg dr sekolah arituh.. xseprais lansung!!  hak hak.. sy bertanye beliau adekah die hampa sy tidak mendecorate secantik kek
 yg sy wat kt kelas wilton itu? tp dgn berbesar hatinye beliau berkate tidak.. hak hak.. amek hati le tuh.. seb
 baek lilin yg col
orful tuh menyemarakkan lagi suasana romancis mlm birthday beliau itu..bini sapo la nih pandai cr lilin secantik itu?? kekek~

pastu ptg 
tuh dgn rajinnye sy masuk kedapur memasak sedikit nasik beryani dan memanggang seekor ayam seberat 950g shj.(ade lagi roasted cikinn tuh lam peti..xabes mkn sbb asek kuar..huhu).. sedap jugak mkn ayam bakaq sekor gitu sekali sekale.. tp kalu dpt turkey kan besh..tunggu org jemput mkn turkey lg la..kekeke..

gmbr dibwh ial
ah serba sedik
it gmbar.. sbenrnye byk gmbr saya dr beliau sbb sy yg lebih esaited bergambar dgn lilin berwarna warni tuh..hihi.. i like~

oklah deary, selamat ulang tahun ke-24 𝄞𝄞  and seperti yg beliau tahu sy amat menyayangi beliau.. 
ahaks.. nk hadiah bday ke?? xya
h la kan... hak hak.. kite tunda sehingga tarikh yg dipersetujui nnt..kkeek..





 ps* babai... nak pi mkn stoberi di yamanshii..baii


Happy Birthday !!


happy birthday to darling husband♥



-truly, deeply, luvly?? -
darling wifey..hik hik


Tuesday, April 7, 2009

sakuraa saku...

yezzaa.. sakura datang lagi..seperti biasa perasaan jakun mesti ada setiap kali melihat sakura..
walopon dah tahun ke-5 melihat sakura..bukan jakun actually terkesima, excited, teruja!! hahah~
indah betul sakura nih .. xterucap oleh kata2..pheww!!~
sakura saku= sakura mengembang
sakura pon simbolik pada bermulanya sessi persekolahan baru di jepon nih.. so, biasanya nyuugakushiki ( entrance school ceremony) pon berlansung dibawah pohon2 sakura yg berkembang indah..haha... mantap gile ayat nih.. pasti kak fatin jeles apabila membacanya.. maklumlah sy spm A1 tau..hihi..
oh dikesempatan ini ingin mengucapkan
selamat maju jaya pada en.suami kerana berjaya menjejakkan kaki ke unibesty idaman utk sambung master.. gambatene!! itsumade mo oennsurukara...
(silelah berusaha...sy mmg akan selalu menyokongmu *-) )
oh..tu bangunan engineering sekolah ku.. disitulah akan ku berteleku lagi setahunn..
hmm..mou iyada!! (bajet xsuke kenkyuu jek aku nih..hahha)
i luv my kenkyuuu (research)
wahai bangunan sekolah..ato ichi nen kang yoroshiku ne~
hihi..ado ko ptt mintk restu?? dr bangunan sekolah..
gilo ko apo aku nih.. =P
huhu.. td br lpas register subjek utk final year nih..
ade lg 4 credit hours utk abeskan master ku.. kalu siap research tuh dpt la 4 credit tuh..
utk klas dah cukup sume dah.. tp amik gak satu subjek lg supaya aku tidak kelihatan terlalu hima (free) ?? hahha..
yoshhh!! marilah memulakan tahun baru ini dgn penuh berhemah dan berkualiti!!
azam tahun baru ini ialah..hmm..mcm tahun lpas la..
sotsugyou dekiru-youni gambarimashouu!!~
(marilah berusaha utk grad!!)
yezzaa!!~

Monday, April 27, 2009

my Golden Week (GW)

"The end of April through around May 5th is called "Golden Week" in Japan since there are many Japanese national holidays during this period. Many Japanese offices close for about a week to 10 days, depending on the calender. People take a vacation and travel around the country or abroad, so tourist attractions in Japan are very crowded during Golden Week. Also, airports and train stations in Japan are overflowing with people. It is hard to get reservations for accommodations and transportation during Golden Week.

The first national holiday during Golden Week is April 29, which was the birthday of the former emperor Shouwa. Now, this day is called showa-no-hi (Showa Day). The second holiday is kenpou-kinen-bi (Constitution Memorial Day), May 3. The new Japanese constitution was put into effect on May 3, 1947. Then, May 4 is called midori-no-hi (Greenery Day) during which we show appreciation for nature.

The last holiday during Golden Week is kodomono-hi (Children's Day) on May 5th. On this day, we pray for the healthy growth of children. Children's Day is also called tangono-sekku. It's Japanese boy's festival and is traditionally the day to celebrate and pray for the health of boys. Japanese families with boys hang up carp streamers (koinobori) outside because carps are believed to symbolize successes in children's lives. Also, samurai dolls called gogatsu ningyo are displayed in their houses. May is a pleasant season to travel in Japan. Try to plan a trip to Japan after Golden Week. It is much better."

- article from about.com -

  my husband, some friend of me and me will be spending our 2009 Golden Week holiday in Seoul, Korea ..   Wiihhii!!~ how about your GW?? any plan?? hihi..

image googled from http://english.visitkorea.or.kr

teringat mase gi korea 2 taun dulu ngan rakan2 sedarjah... seronok gile time2 bujang luh.. hihi.. jalan2 pusing donia xhingatnye.. hihii.. ms 3rd year gi travel ke Europe ngan Fae tersayang, Wani tersayang, Jue tersayang juga Liana tersayang..
ms nk naik 4th year gi korea lagi ngan derang + Belle tersayang..
ano koro modoritaii >____<
( terasa spt mahu kembali ke zaman2 itu ) bgitu cepat masa berlalu.. huk huk..

 sekarng semua dah mengikut arus perdana?? hehe.. fae dan belle sbgai engineer bertauliah kat Toshiba, Klang. Wani pula setelah berhempas pulas selama setahun sbgai engineer di Konica Minolta , Melaka telah menyertai warga Utem sbgai tutor sebelum menyambung pelajaran ke peringkat Sarjana nye.. Jue pula bekerja sbgai engineer setahun di Hiroshima dan sekarang di syarikat suami Juliana Banos, Mutiara Motors di Chiba, Japan. Saya dan Liana masih meneruskan pengajian peringkat Sarjana tahun akhir disini.. how time fly~~ baru jek rase berkenalan kat YPM Bangi..tup2 dan hampir 7tahun persahabatan nih terjalin.. huhu.. awat rasa sentimental lak tibe2 nih =P

chayok!! chayok!! esok jom pi korea..hak hak.. nk g membawa hati yang lara ini.. huhu..

kenangan dgn Haziq kat depan rumah Full House, Incheon, Korea 


Thursday, April 23, 2009

my workstation


hihi.. tidak sama sekali !! lebih pada tempat saya ber-goro-goro@___@ (bergolek2..berehat) 

cool bukan sofa itu? hihi...  kami( saya dan suami lah) suka berehat2 smbil menonton rancangan-rancnagn di tv jepon nih.. smbil gelak2.. sambil gossip2 kat YM ngan kak fatin saikin =P ngan sarah jarang doh..bakpo tau.. sarah r bz dekpom :( bz ngan mafia wars die tuh.. huhu..   
disini juga lah kami ber-mario-kart... wii fit lame dah xbukak.. dok berhabuk kt bilik nuh.. haha.. patut la xfit2 aku nih =P padan la muke .. hihi.. blogging pon kadang2 disini juga.. kadang2 ku heret MekBuk bersama wire-lan yg x cool itu ke bilik tidor sebelah.. maklom lah xdek wireless.. jika sy mahu berblogging akan ku pastikan si suami berada di kwsn beliau iaitu dimeja kompiternye (tempt berdirinya daku utk mengambil gmbr ini) see.. kecik kan living kami?? tp xkesah asal die kiut dan seronok utk sy bergoro-goro bersama sang suami..ahaks..

tepi mekbuk sy tuh yg kaler purple tuh ofkos la ifon sy.. comey kan? hihi.. dulu pakai cam cik abe punye tp asek tertukar jek dgn ifon die sy mengalah utk beli kaler purple ( alasan bijak utk tukar casing..hehe) yg kaler pink tuh cik BARBAPAPA..bekas letak tissue jek pon..hihi... bli kat machida 2/3 tahun lepas.. amat berguna ketika hindung2 saya xsehat nih..hhuh..bile tah nk ilang selsema ni.. anda nmpak penimbang berat di sudut 90° dinding rumahku?? anggap sj itu adalah perhiasan rumah..haha..  abaikan tv peninggalan senior yg dah masuk generasi ke berapa itu.. hihi.. nmpak gaye nye kene cr tv baru lah kalau nk stay nihon lame lagi.. 2011 dah start digital-tv... so, tv buruk+tebal+ berat nih xleh pakai dah ms 2011 tuh.. eh cik puan nih, taun depan xnak balik berbakti lagi ke?? hihi.. mada2 wakannai naa~ yg tuh tak tau la lg nk blk ke idak..hihi.. tgk keadaann naa~

haa.. yg bulat2 kaler pink-oren-kuning tuh bwah die ade printer.. hehe.. kes xmuat meja kompiter la nih.. bukan xmuat, muat jek tp si suami lebih seronok meletakkannya di bwh lantai sebegitu.. huhu.. suka ati kamu la jangg asal jgn sepah sudah.. haha.. sy xsuke lihat rumah bersepah2.. kalau bersepah mesti ms tuh kepala aku pon tgh serabut!! hhuhu.. seb baek la suamiku pon xsuke sepah2 sangat.. tp kalau time umah serabut, memang macam kapal pecah la kami kerjakan!! haha~ 


ps* xsabar nk balik settle-down kat mesia.. ade umah seniri yang besar.. ade anak2 yg kiut.. em.. tanam pokok keliling umah.. gi shopping furniture.. wah!! xsabarnye~~ gambare!! sehingga sotsugyou (grad) nanti..pheww~

ps** thanks to cik nadxoxo kerana mengilhamkan entry ini..hak hak




Tuesday, April 21, 2009

saya suka makan

suami ku amat gemarkan segala makanan yang berasaskan tuna.. apa2 saja mknn x kira western, italian, tradisional, japanese, siamese, thailanese?? tipu la thai tuh ..huk huk =P kadang2 agak tertekan mempunyai suami yg menggemarkan mknn berasaskan tuna. ape sebab?? suke hati die lah , bukan perut kamu bukan? yelah.. tp yg menengokknye makan adelah saye.. haha.. ape punye bini la nih xsuke mknn kegemaran suami.. antara menu2 feberet suami

1. トマトツナスパゲッティ ( tuna tomato sos spaghetti)
2. ツナとコーンピッザ (pizza with tuna & corn topping)
3. ツナマヨ巻き寿司 ( tuna & mayonnaise sushi)
4. roti tuna yg selalu dibeli di kedai roti depan eki
5. tuna bun yg saya buat pakai breadmaker tuh.. (dah pakai 3kali slps 2buln bli..xmembazir kan?? hak hak)
6. tuna...
7. senaraikanlah ape2 jenis mknn berasaskan tuna pasti laki i suke..hihi..

tp yg plg tertekan bile kami ingin order pizza bile sy mls msk dirumah =P..sy mahu seafood dan suami pula mahu pizza tuna+corn kegemaran beliau.. nasib baek kt sini leh order half-half...hihi.. xlarat nk bli sebijik yg besar gedabak dan mahal tuh.. teringin mkn pizza la plak mlm2 nih..esok wat la..kalau rajin la =P

tapi..selain dr tuna ini.. sy tiada masalah lansung dgn mknn kegemaran suami yang lain..hihi.. yg plg terkini ialah taufu-fah...very delicious okeh!! ms balik klate harituh, tiap2 hari pi pasar bli taufu-fah nih.. skali bli 5-6 bekas?? adek2 ku pon gemarkannye.. mkn taufu-fah bykk2 ptt la pipi ku pon dah gebu cam tofuu nih..haha.. ms bloghopping harituh, terjumpe cr2 wat taufu-fah ni..apelagi pi costco terus bli tofu plg mahal utk mendapatkan rs tofu sejati..hak hak. .. xsusah pon balik umah, masak air gule ngan black tapioca utk dptkan kaler yg itam mcm taufu-fah kt pasar mlm tuh =) hasilnye... yummyliciouse!!~ i likee...



taufu-fah kegemaran kami

ps.. soro2 diet ni shiooo~ kana T_Y

Friday, April 10, 2009

bday celeb!


mlm bday cik abe arituh.. mkn kt umah jek.. sy dgn rela hati nye memasak kek ceklat kegemaran beliau.. pastu mls gilo nk decorate just letak topping cekelat yg menggemukkan itu shj. dan sedikit stroberi yg aku minta beliau beli semasa pulg dr sekolah arituh.. xseprais lansung!!  hak hak.. sy bertanye beliau adekah die hampa sy tidak mendecorate secantik kek
 yg sy wat kt kelas wilton itu? tp dgn berbesar hatinye beliau berkate tidak.. hak hak.. amek hati le tuh.. seb
 baek lilin yg col
orful tuh menyemarakkan lagi suasana romancis mlm birthday beliau itu..bini sapo la nih pandai cr lilin secantik itu?? kekek~

pastu ptg 
tuh dgn rajinnye sy masuk kedapur memasak sedikit nasik beryani dan memanggang seekor ayam seberat 950g shj.(ade lagi roasted cikinn tuh lam peti..xabes mkn sbb asek kuar..huhu).. sedap jugak mkn ayam bakaq sekor gitu sekali sekale.. tp kalu dpt turkey kan besh..tunggu org jemput mkn turkey lg la..kekeke..

gmbr dibwh ial
ah serba sedik
it gmbar.. sbenrnye byk gmbr saya dr beliau sbb sy yg lebih esaited bergambar dgn lilin berwarna warni tuh..hihi.. i like~

oklah deary, selamat ulang tahun ke-24 𝄞𝄞  and seperti yg beliau tahu sy amat menyayangi beliau.. 
ahaks.. nk hadiah bday ke?? xya
h la kan... hak hak.. kite tunda sehingga tarikh yg dipersetujui nnt..kkeek..





 ps* babai... nak pi mkn stoberi di yamanshii..baii


Happy Birthday !!


happy birthday to darling husband♥



-truly, deeply, luvly?? -
darling wifey..hik hik


Tuesday, April 7, 2009

sakuraa saku...

yezzaa.. sakura datang lagi..seperti biasa perasaan jakun mesti ada setiap kali melihat sakura..
walopon dah tahun ke-5 melihat sakura..bukan jakun actually terkesima, excited, teruja!! hahah~
indah betul sakura nih .. xterucap oleh kata2..pheww!!~
sakura saku= sakura mengembang
sakura pon simbolik pada bermulanya sessi persekolahan baru di jepon nih.. so, biasanya nyuugakushiki ( entrance school ceremony) pon berlansung dibawah pohon2 sakura yg berkembang indah..haha... mantap gile ayat nih.. pasti kak fatin jeles apabila membacanya.. maklumlah sy spm A1 tau..hihi..
oh dikesempatan ini ingin mengucapkan
selamat maju jaya pada en.suami kerana berjaya menjejakkan kaki ke unibesty idaman utk sambung master.. gambatene!! itsumade mo oennsurukara...
(silelah berusaha...sy mmg akan selalu menyokongmu *-) )
oh..tu bangunan engineering sekolah ku.. disitulah akan ku berteleku lagi setahunn..
hmm..mou iyada!! (bajet xsuke kenkyuu jek aku nih..hahha)
i luv my kenkyuuu (research)
wahai bangunan sekolah..ato ichi nen kang yoroshiku ne~
hihi..ado ko ptt mintk restu?? dr bangunan sekolah..
gilo ko apo aku nih.. =P
huhu.. td br lpas register subjek utk final year nih..
ade lg 4 credit hours utk abeskan master ku.. kalu siap research tuh dpt la 4 credit tuh..
utk klas dah cukup sume dah.. tp amik gak satu subjek lg supaya aku tidak kelihatan terlalu hima (free) ?? hahha..
yoshhh!! marilah memulakan tahun baru ini dgn penuh berhemah dan berkualiti!!
azam tahun baru ini ialah..hmm..mcm tahun lpas la..
sotsugyou dekiru-youni gambarimashouu!!~
(marilah berusaha utk grad!!)
yezzaa!!~