Tuesday, September 29, 2009

hidup ini bagaikan roda


sebelum kawin : bil tepon lah plg takmo bayau pasai mahaiii kes duk sakan berchenta

selapas kawin : bil tepon plg murah pon 1man5sen ¥en sorang.. murah la tuh banding ngan time sblm kawen

sekarang ( dah kawen dan sentiasa ingin berchenta ) :
bil tepon + bil skype + voip + top-up celcom.. xlarat nak bayau dah T_T

moral dan pengajaran.. kan best kalu leh duk same ngan suami cam dolu2 !_! xyah sebok2 nk berchenta kat tepon lame2 smpai panas telinga.. huhu... nk majuk pon xfeel dah pasal pujuk pon kot tepon jek kan..xbes2.. huhu.. ngantuk dah..nk pi berchenta dah ah.. 

kesimpulan * sentiasalah bersabar dan redha

Friday, September 11, 2009

projek raya 1



untuk tempahan untuk tahun DEPAN.. sile hubungi saya slepas raya ke-5.. keh keh keh..
ini adalah bekas letak cookies raya ye kawan2..warna sebenar ialah dark red @ maroon.. tp sbb gune ifon yg xberapa cukup pencahayaannya nmpak pudar sikit ye..

projek raya 2 bermula petang ini.. tunggu askar2 balik umah luh.. senang utk di buli.. keh keh keh~

Tuesday, September 8, 2009

the day i said that i will..


1 tahun 6 bulan yang lalu.. pukul 10 mlm gurai.. bertempat di masjid kat umah aku nih ler..bile abah datang kat aku.. bitau.. "ah, abah nk kawinkan ah dgn ammar nih.. setuju ke x? kalu setuju sign kat sini.." ahaks.. abah nih .. wat2 tanye lak.. aku lupe aku jawab ye ke x tp aku sign la kat borang nikah tuh.. menggeletar gitu.. hihi.. dgn 2 kali lafaz.. alhamdulillah dah setahun setengah dah memegang status puan nih... macam kelakau.. tp utk kedengaran lebih mude.. panggul cik puan la.. hihi..macam agak baru tp lame la jugak..

congratulation to us!! wihhiii~

semoga perkahwinan yg dibina atas nama chenta dan lillahi taala.. dengan rahmah dan berkat dariNya aku bermohon agar dipermudahkan perjalanan hidup kami sbgai suami-isteri dan dikurniakan anak2 yang kiut (drooooooling =P) amin~
uwaaaaaaaaaaaa~ jelesnye tgk gambar2 maternity shoot azia...
terasa mahu memiliki baby serta-merta!!

ishk2.. sabarlah wahai hati.. xdak rezeki lagi nk wata cemana dih..
cepatlah march!! xsabar nk grad..huhu

Sunday, September 6, 2009

alhamdulillah...
ammar dapat balik raya..yiihuu~ raye same2 kat malaya ofkos la kat kelate kan..
aternye dr bulan 5 lagi dok one-two-som turn raye tahun nih.. hihi

seb baek abah ade orang dalam nk bli tiket bas nih.. 
dapatla tiket from kl 18hb mlm pastu blk kl 22hb mlm.. huhu.. kijap je *_*
flight sume yilek!! dr kl ke klate la.. seb baek dr bintulu tak sold out lagi..
kalu x beraye tanpa suami la saye dengan 8 pasang baju raya ku itu~ huhu..

oh.. ammar baru belepas ke bintulu 1hb lepas.. selepas 2minggu berchenta di malaya..
baru seimnggu berpisah dgn suami terchenta.. tp
cam rase macam 3minggu dah.. huhu.. 
hubby.. i mishh u♥

seb baik kat umah nih ade adek 2org yg meng-havoc-kan hari2 ku.. 
hari2 bersmackdown ngan kakak.. i like~ haha... kakak tido nganku..mlm2 sblm tido maen2 tolak smpai jatuh katil luh.. haha..ofkos la aku menang =P pastu suke ugut kakak kalau x kemas katil ke angkat kain ke aku xkasik ape2.. haha.. rase best sungguh jadi kakak yang mithali nih 

pastu si adek bernama naim tuh aku lantik die jadi pembantu di ladang ku..
hari2 die lah yg mencuri ladang2 kamu di barn buddy sekalian.. haha..
jimat masa aku =P 

baru kul8 nih.. derang baru gi skolah sejam lepas dah rasa sunyi umah nih.. xsabau nk tunggu kakak abih upsr minggu nih.. banyak projek raya nk wat ngan kakak nih..
bukan projek sgt pon.. nk tunggu masa kene buli jek kakak tuh.. haha.. nk buli skrng sian lak die nk study.. sabau2.. hihihi~

esok cuti nuzul quran kot.. i like~~ sbb nnt derng2 xgi skolah teman aku.. hihi~


Tuesday, September 29, 2009

hidup ini bagaikan roda


sebelum kawin : bil tepon lah plg takmo bayau pasai mahaiii kes duk sakan berchenta

selapas kawin : bil tepon plg murah pon 1man5sen ¥en sorang.. murah la tuh banding ngan time sblm kawen

sekarang ( dah kawen dan sentiasa ingin berchenta ) :
bil tepon + bil skype + voip + top-up celcom.. xlarat nak bayau dah T_T

moral dan pengajaran.. kan best kalu leh duk same ngan suami cam dolu2 !_! xyah sebok2 nk berchenta kat tepon lame2 smpai panas telinga.. huhu... nk majuk pon xfeel dah pasal pujuk pon kot tepon jek kan..xbes2.. huhu.. ngantuk dah..nk pi berchenta dah ah.. 

kesimpulan * sentiasalah bersabar dan redha

Friday, September 11, 2009

projek raya 1



untuk tempahan untuk tahun DEPAN.. sile hubungi saya slepas raya ke-5.. keh keh keh..
ini adalah bekas letak cookies raya ye kawan2..warna sebenar ialah dark red @ maroon.. tp sbb gune ifon yg xberapa cukup pencahayaannya nmpak pudar sikit ye..

projek raya 2 bermula petang ini.. tunggu askar2 balik umah luh.. senang utk di buli.. keh keh keh~

Tuesday, September 8, 2009

the day i said that i will..


1 tahun 6 bulan yang lalu.. pukul 10 mlm gurai.. bertempat di masjid kat umah aku nih ler..bile abah datang kat aku.. bitau.. "ah, abah nk kawinkan ah dgn ammar nih.. setuju ke x? kalu setuju sign kat sini.." ahaks.. abah nih .. wat2 tanye lak.. aku lupe aku jawab ye ke x tp aku sign la kat borang nikah tuh.. menggeletar gitu.. hihi.. dgn 2 kali lafaz.. alhamdulillah dah setahun setengah dah memegang status puan nih... macam kelakau.. tp utk kedengaran lebih mude.. panggul cik puan la.. hihi..macam agak baru tp lame la jugak..

congratulation to us!! wihhiii~

semoga perkahwinan yg dibina atas nama chenta dan lillahi taala.. dengan rahmah dan berkat dariNya aku bermohon agar dipermudahkan perjalanan hidup kami sbgai suami-isteri dan dikurniakan anak2 yang kiut (drooooooling =P) amin~
uwaaaaaaaaaaaa~ jelesnye tgk gambar2 maternity shoot azia...
terasa mahu memiliki baby serta-merta!!

ishk2.. sabarlah wahai hati.. xdak rezeki lagi nk wata cemana dih..
cepatlah march!! xsabar nk grad..huhu

Sunday, September 6, 2009

alhamdulillah...
ammar dapat balik raya..yiihuu~ raye same2 kat malaya ofkos la kat kelate kan..
aternye dr bulan 5 lagi dok one-two-som turn raye tahun nih.. hihi

seb baek abah ade orang dalam nk bli tiket bas nih.. 
dapatla tiket from kl 18hb mlm pastu blk kl 22hb mlm.. huhu.. kijap je *_*
flight sume yilek!! dr kl ke klate la.. seb baek dr bintulu tak sold out lagi..
kalu x beraye tanpa suami la saye dengan 8 pasang baju raya ku itu~ huhu..

oh.. ammar baru belepas ke bintulu 1hb lepas.. selepas 2minggu berchenta di malaya..
baru seimnggu berpisah dgn suami terchenta.. tp
cam rase macam 3minggu dah.. huhu.. 
hubby.. i mishh u♥

seb baik kat umah nih ade adek 2org yg meng-havoc-kan hari2 ku.. 
hari2 bersmackdown ngan kakak.. i like~ haha... kakak tido nganku..mlm2 sblm tido maen2 tolak smpai jatuh katil luh.. haha..ofkos la aku menang =P pastu suke ugut kakak kalau x kemas katil ke angkat kain ke aku xkasik ape2.. haha.. rase best sungguh jadi kakak yang mithali nih 

pastu si adek bernama naim tuh aku lantik die jadi pembantu di ladang ku..
hari2 die lah yg mencuri ladang2 kamu di barn buddy sekalian.. haha..
jimat masa aku =P 

baru kul8 nih.. derang baru gi skolah sejam lepas dah rasa sunyi umah nih.. xsabau nk tunggu kakak abih upsr minggu nih.. banyak projek raya nk wat ngan kakak nih..
bukan projek sgt pon.. nk tunggu masa kene buli jek kakak tuh.. haha.. nk buli skrng sian lak die nk study.. sabau2.. hihihi~

esok cuti nuzul quran kot.. i like~~ sbb nnt derng2 xgi skolah teman aku.. hihi~