Sunday, May 23, 2010

Of breast pump..




electric-breast pump mane yang bagus? any idea mommies sekalian ??ke pakai pump manual-picit-picit jek lagi bagus? =P mama sid , any idea?

Medela mini electric


Avent Duo Breast Pump




atau

manual punye..




* image googled


Friday, May 7, 2010

the journey..

12/12/2009 :

Had my last period.

biasanya period ku xkan lewat la.. sebab cycle saye.. err.. xreti nk kira pon sebenarnya walaupon telah mendengar/belajar dan diterangkan berulangkali oleh org2 yg pakar. hihi.. dolu2, i let husband tlg kirakan utk saya. Nvm, at least saya tandakan setiap bulan bile my NipponMaru Day..hiii~ penting ye uols.. senang nk plan utk next2 baby nanti. hihi

15/1/2010 :

Selepas 2 tahun menunggu.. hii.. O-shogatsu (baby tahun baru) baby uols!! =P. Remember hubby datang bercuti ke Japang untuk menyambut tahun baru dan menghabiskan cuti akhir tahunnya. x sure la tapi nih baby made in Atami, Shizuoka ke Pier Asakura ke.. tp made in Japan la ofkos kan=)

+ve. alhamdulillah.. and i did the test twice ye uols! sbb nk kompemkan betul2.. nebes tau!


.... and this how iphone help me. sape2 yang xreti2 nak kire ke asek terlupe ke.. sile download iPeriod tracker kat ifun masing2 okeh. sangat2 membantu. siap ade tandakan utk kite bile ovulation dll.

28/01/2010 :

my very 1st pregnancy check-up. jumpe dokter bla2.. confirm pregnant 5weeks.



see.. masa nih tahap embrio lagi. time tuh sangat terharu + excited + blues sikit2 sbb gi checkup sorg3 kan.. mase tuh cam xsabar nak call husband cepat2.. hihi

*******

walopon time awal2 pregnant dolu masa tuh lah kene siapkan thesis, final presentation dll seangkatan dengannye, alhamdulillah sume berjalan lancar, dihabiskan pada masa yg ditetapkan. Syukran ya allah! No morning sickness at all tp ade sindrom night sickness. asal malam menjelma jek mula mual xtentu pasal. ade org tuh cakap xkene morning sickness sbb xbgn pagi.. hihi.. nk wat ape bgn pagi2 dah sekolah sume dah abis. haha.. masa 6/8weeks kot saya ke Shanghai lagi dengan rakan tak sebaya untuk holiday sempena tamat pengajian. masa tanya dokter die kate xgalakkan sbb awal lagi kan tuh, tp sbb xnak burn tiket sume2 pergilah saya membawa diri ke shanghey Honey! huaaa~ sopim sampai xcukup duit. ok pastuh balik! lepak kat japang lagi.

*******

07/03/2010 :

Majlis perpisahan warga Hachioji dan kawasan sekitarnya.. haru gak time nih.. maklomlah pregnancy blues wa cakap luh~ buat makan2 kat umah, borak2, amik2 gambau kenangan sempena perpisahan dgn kak fatin- kak een - jue tachis yang masih xreti2 nak balik malaya. hiihi.

kek sempena majlis perpisahan. Thanks uols! u guys mmg sexxayy hokey!!
mentang2 la sume tokey kek & pastry .. derg wat fondant cake hot & spicy lagi. seb baek dak laki xberebut nk makan part2 mane.. hihi.

lagi haru bile time makan2 tuh, pakcik Aoyama Flowers datang ketuk2 pintu umah." sayang-san irrashhaimasuka?" lalu aku sebagai tn. rumah jawab, " atashi to omou!" auww.. a bouquet from darling husband for our 2nd year wed anniversary! and for my 25th birthday too. haru jek baca kata2 romancis. segan i depan rakan2 tau.. nway i luv you husband!!


Time flies...

30/4/2010 :


Sakura datang melawat kami kat melaka sempena cuti golden week nye. masa nih saya dah 5months of pregnancy. cepat sungguh masa berlalu. tapi perut i still menten xbesau sangat xkecit sangat. ofismate pon surprised bile cakap dah 5bulan. aternye g opis pakai baju kurung kan. mane nk nampak buncit ke x. hihi

04/05/2010 :

again @Pantai hosp. 2D & 3D baby scan.. bab kate Prudential, protect ur baby begin from the womb gitu. auuw! pegi buat 3D scan utk PRUmy child. sudahkah anda dapatkan utk baby anda?? dapatkan sekarang di pasaran~ hihi.. arituh baby kankang baek punyelah.. seminggu sebelum tuh g 5month checkup ngan husband malu2 die nak kangkang.. so, its now official! we're expecting baby BOY.

nampak XY yg ngan anak panah tuh? hihi.. so, no more pinky- pinky stuff yg boleh diusha..

dan hari ini tanggal 13/5/2010 :

fuh!!~ setelah lame entry ini diperam, akhirnya siap jugak.. hihi.. dan sekarang mari fokus mengarang research proposal buat ke sekian kalinya.. gambare mommyy!! dush dush!!

Sunday, May 23, 2010

Of breast pump..




electric-breast pump mane yang bagus? any idea mommies sekalian ??ke pakai pump manual-picit-picit jek lagi bagus? =P mama sid , any idea?

Medela mini electric


Avent Duo Breast Pump




atau

manual punye..




* image googled


Friday, May 7, 2010

the journey..

12/12/2009 :

Had my last period.

biasanya period ku xkan lewat la.. sebab cycle saye.. err.. xreti nk kira pon sebenarnya walaupon telah mendengar/belajar dan diterangkan berulangkali oleh org2 yg pakar. hihi.. dolu2, i let husband tlg kirakan utk saya. Nvm, at least saya tandakan setiap bulan bile my NipponMaru Day..hiii~ penting ye uols.. senang nk plan utk next2 baby nanti. hihi

15/1/2010 :

Selepas 2 tahun menunggu.. hii.. O-shogatsu (baby tahun baru) baby uols!! =P. Remember hubby datang bercuti ke Japang untuk menyambut tahun baru dan menghabiskan cuti akhir tahunnya. x sure la tapi nih baby made in Atami, Shizuoka ke Pier Asakura ke.. tp made in Japan la ofkos kan=)

+ve. alhamdulillah.. and i did the test twice ye uols! sbb nk kompemkan betul2.. nebes tau!


.... and this how iphone help me. sape2 yang xreti2 nak kire ke asek terlupe ke.. sile download iPeriod tracker kat ifun masing2 okeh. sangat2 membantu. siap ade tandakan utk kite bile ovulation dll.

28/01/2010 :

my very 1st pregnancy check-up. jumpe dokter bla2.. confirm pregnant 5weeks.



see.. masa nih tahap embrio lagi. time tuh sangat terharu + excited + blues sikit2 sbb gi checkup sorg3 kan.. mase tuh cam xsabar nak call husband cepat2.. hihi

*******

walopon time awal2 pregnant dolu masa tuh lah kene siapkan thesis, final presentation dll seangkatan dengannye, alhamdulillah sume berjalan lancar, dihabiskan pada masa yg ditetapkan. Syukran ya allah! No morning sickness at all tp ade sindrom night sickness. asal malam menjelma jek mula mual xtentu pasal. ade org tuh cakap xkene morning sickness sbb xbgn pagi.. hihi.. nk wat ape bgn pagi2 dah sekolah sume dah abis. haha.. masa 6/8weeks kot saya ke Shanghai lagi dengan rakan tak sebaya untuk holiday sempena tamat pengajian. masa tanya dokter die kate xgalakkan sbb awal lagi kan tuh, tp sbb xnak burn tiket sume2 pergilah saya membawa diri ke shanghey Honey! huaaa~ sopim sampai xcukup duit. ok pastuh balik! lepak kat japang lagi.

*******

07/03/2010 :

Majlis perpisahan warga Hachioji dan kawasan sekitarnya.. haru gak time nih.. maklomlah pregnancy blues wa cakap luh~ buat makan2 kat umah, borak2, amik2 gambau kenangan sempena perpisahan dgn kak fatin- kak een - jue tachis yang masih xreti2 nak balik malaya. hiihi.

kek sempena majlis perpisahan. Thanks uols! u guys mmg sexxayy hokey!!
mentang2 la sume tokey kek & pastry .. derg wat fondant cake hot & spicy lagi. seb baek dak laki xberebut nk makan part2 mane.. hihi.

lagi haru bile time makan2 tuh, pakcik Aoyama Flowers datang ketuk2 pintu umah." sayang-san irrashhaimasuka?" lalu aku sebagai tn. rumah jawab, " atashi to omou!" auww.. a bouquet from darling husband for our 2nd year wed anniversary! and for my 25th birthday too. haru jek baca kata2 romancis. segan i depan rakan2 tau.. nway i luv you husband!!


Time flies...

30/4/2010 :


Sakura datang melawat kami kat melaka sempena cuti golden week nye. masa nih saya dah 5months of pregnancy. cepat sungguh masa berlalu. tapi perut i still menten xbesau sangat xkecit sangat. ofismate pon surprised bile cakap dah 5bulan. aternye g opis pakai baju kurung kan. mane nk nampak buncit ke x. hihi

04/05/2010 :

again @Pantai hosp. 2D & 3D baby scan.. bab kate Prudential, protect ur baby begin from the womb gitu. auuw! pegi buat 3D scan utk PRUmy child. sudahkah anda dapatkan utk baby anda?? dapatkan sekarang di pasaran~ hihi.. arituh baby kankang baek punyelah.. seminggu sebelum tuh g 5month checkup ngan husband malu2 die nak kangkang.. so, its now official! we're expecting baby BOY.

nampak XY yg ngan anak panah tuh? hihi.. so, no more pinky- pinky stuff yg boleh diusha..

dan hari ini tanggal 13/5/2010 :

fuh!!~ setelah lame entry ini diperam, akhirnya siap jugak.. hihi.. dan sekarang mari fokus mengarang research proposal buat ke sekian kalinya.. gambare mommyy!! dush dush!!