Wednesday, February 24, 2010



barang2 baby sangat menggiurkan ye kawan2.. arituh konon2 nk beli untuk baby kak yati jek.. tp terbeli 2 pulak utk diri sendirik.. hihi.. oh saya sangat gemarkan name baby kak yati yg namenye Nur Iman Soffiyah! i like sofiya/safiya/sofea nih.. hihi.. weekend nih kite jumpe yek!

Minggu lepas lepak kat Chiba sempat berkenalan ngan 2 orang baby lagi.. Jibril Hiroki ngan Suri-chan.. Hiroki chan sangat gebu.. pipinya labuh bak sinchan! auww.. makcik geram.. haha.. tapi kene control2 mase arituh sbb 1st time jupe mak die kan. hihi. thanks kak een bawak kitorg gi umah kak ikin arituh. pastu ahadnye pulak sambil menjamu selera dengan nasik kerabu berkenalan pulak ngan Suri-chan.. so kawaiii okeh.. sempat beramah mesra dengan suri beberapa jam sampai die pon dok seronok tengok kitorang main karom bersama pakcik arop ngan arip- tachi sekalian.. hihi.. weekend arituh jupe ngan baby yang namenye sungguh unik! i like~

oh lupe sebelum tuh.. petang sabtu g tgk baby Hiroki tuh, nenek baby masakkan kitorang mee rebus ngan karipap. sedap! tp sebelum tuh kitorang dah lunch pon kat cocos.. hihi.. seb baek i makan salad jek. auww~ bersama potato la tp! pastu dah malam sikit kul 9 gurai gitu.. pakcik harop jemput ke rumahnye makan mee bandung muor lak! ambik korang.. nak makan mee bandung sangat kan..2 periuk arop masakkan.. haha.. tepaksa makan dengan hati yg berkecamuk sbb dah makan mee rebus kt umah kak ekin ptg tuh.. hihih.. sendat gile perut arituh! balik umah senin petang tuh..demam terus.. xtau lah kes makan banyak ngan air bercampur-aduk ke sebab hidung dah dilanda kafunshou.. huk huk.. time kasih Juex selaku tuan umah ngan drebar..hihi..

oh cakap pasal makanan.. tadi call umah dah pesan kat umi suh bawakkan laksam ngan kopok lekor nnt derang nak datang nanti.. lagi 2minggu! yeay!!~ pastu bitau kakak nanti kite sambut birthday kat japang la taun nih.. hihi.. bday i kan 11mac kakak pulak 25 mac. oh abah 8 mac ngan abe 9 mac. sekali harung lah kirenye kan..senang. so cepatlah 14mac..aku dah busang duk japang sorang2 nih.. huwaaaaaaaaa~~~


Bukhari Volumn 009, Book 093, Hadith Number 487.

O Allah! I consult You, for You have all knowledge, and appeal to You to support me with Your Power and ask for Your Bounty, for You are able to do things while I am not, and You know while I do not; and You are the Knower of the Unseen. O Allah If You know this matter is good for me both at present and in the future, (or in my religion), in my this life and in the Hereafter, then fulfil it for me and make it easy for me, and then bestow Your Blessings on me in that matter. O Allah! If You know that this matter is not good for me in my religion, in my this life and in my coming Hereafter (or at present or in the future), then divert me from it and choose for me what is good wherever it may be, and make me be pleased with it."

Friday, February 19, 2010




saya sedang ponin memilih/ mengusha/ me-survey baby stroller kt dalam intenet jalur lebar nih.. ingat nak bli sebelum balik mesia nih.. tp punyalah banyak brand/ jenis/ bentuk/ warna dan perisa sampai saya xtau dah yg mana pilihan hati..

wahai mommy2..bakal2 mommy dan juga rakan2 yang dikasihi sekalian, sile kasi tips sket kt i nih! setakat nih baru satu jek yg menjadi pilihan hatiku.. keutamaan utk memilih pastinye keselamatan baby dan ke-maksimum-an penggunaannya.. baby stroller tersebut bukan sahaja boleh digunakan utk sangkut barang2 sopim mommy.. tp hendaklah mempunyai kepelbagaian dan tidak terlalu bulky!

contoh kepelbagaian adalah spt berikut


kenapa saya suke ex-combi 5ways ini? yg penting die ade baby carrier dan boleh buat child-seat skali..semestinya amat berbaloi2 untuk bakal ibu single macam saya nih kelak kan.. hihi.. dan ia juga boleh digunakan utk baby berumur 1hari hingga besau.. ade setengah baby stroller/chid-seat umur satu bulan baru boleh letak baby.

tapi saya macam xseronok dgn warna die.. ade 2warna shj.. coklat+putih dgn hitam.. huk huk.. i nak pink! merah ke, hijau ke, biru ke orange ke.. ok itu jek masalah nye! lain2 memang tip top!

oh wait!! saya rasa saya dah jumpa dgn pilihan hati saya.. cap GRACO yer kawan2.. die punye kegunaan pon same dgn Ex-Combi diatas.. warna pon agak unibersal disitu.. merah+hitam.. kacak sungguh kalu baby boy! hihi.. dengan ini haruslah segera ke kedai berdekatan utk melihat dgn lebih lanjut.. auuw..i likee~


ps* dearest hubby..kane choudai


Saturday, February 13, 2010


kan dah ckp.. xde ape pon yg best nk tulis even byk benda yg best dan xbest berlaku sejak sebulan yg lalu.. hihi.. tp yg sy tahu i don't write when im not happy. hiihi..

baby's update. dah nampak kepala dan kaki baby semalam. subhanallah! dlm ms 2minggu baby membesar dgn rapid sekali : dr 2.8mm semalam dah 18.1mm.. tecet jek but mommy love u baby =) baby dijangka terbit 19 sept 2010. seminggu nak raya tuh.. nampak gaya raya umah bonda lg la tahun nih.. hihi.. next check-up lagi sebulan dr sekarang.. ade 2kali 2minggu berturut2 kene g jupe docter sebelum balik mesia nanti.. hope to see u soon baby!

oh.. sekarang sy menunggu tetamu.. aku yg mengandung.. depa plak yg mengidam nasik kerabu. banyak cantek depa2 nih no.. xpe2 selagi saya xpenin2 muntah2.. rejeki baby la kan nak makan masakan mommy die.. hihi.. kate makcik sarah!

sore jya!

Wednesday, February 24, 2010



barang2 baby sangat menggiurkan ye kawan2.. arituh konon2 nk beli untuk baby kak yati jek.. tp terbeli 2 pulak utk diri sendirik.. hihi.. oh saya sangat gemarkan name baby kak yati yg namenye Nur Iman Soffiyah! i like sofiya/safiya/sofea nih.. hihi.. weekend nih kite jumpe yek!

Minggu lepas lepak kat Chiba sempat berkenalan ngan 2 orang baby lagi.. Jibril Hiroki ngan Suri-chan.. Hiroki chan sangat gebu.. pipinya labuh bak sinchan! auww.. makcik geram.. haha.. tapi kene control2 mase arituh sbb 1st time jupe mak die kan. hihi. thanks kak een bawak kitorg gi umah kak ikin arituh. pastu ahadnye pulak sambil menjamu selera dengan nasik kerabu berkenalan pulak ngan Suri-chan.. so kawaiii okeh.. sempat beramah mesra dengan suri beberapa jam sampai die pon dok seronok tengok kitorang main karom bersama pakcik arop ngan arip- tachi sekalian.. hihi.. weekend arituh jupe ngan baby yang namenye sungguh unik! i like~

oh lupe sebelum tuh.. petang sabtu g tgk baby Hiroki tuh, nenek baby masakkan kitorang mee rebus ngan karipap. sedap! tp sebelum tuh kitorang dah lunch pon kat cocos.. hihi.. seb baek i makan salad jek. auww~ bersama potato la tp! pastu dah malam sikit kul 9 gurai gitu.. pakcik harop jemput ke rumahnye makan mee bandung muor lak! ambik korang.. nak makan mee bandung sangat kan..2 periuk arop masakkan.. haha.. tepaksa makan dengan hati yg berkecamuk sbb dah makan mee rebus kt umah kak ekin ptg tuh.. hihih.. sendat gile perut arituh! balik umah senin petang tuh..demam terus.. xtau lah kes makan banyak ngan air bercampur-aduk ke sebab hidung dah dilanda kafunshou.. huk huk.. time kasih Juex selaku tuan umah ngan drebar..hihi..

oh cakap pasal makanan.. tadi call umah dah pesan kat umi suh bawakkan laksam ngan kopok lekor nnt derang nak datang nanti.. lagi 2minggu! yeay!!~ pastu bitau kakak nanti kite sambut birthday kat japang la taun nih.. hihi.. bday i kan 11mac kakak pulak 25 mac. oh abah 8 mac ngan abe 9 mac. sekali harung lah kirenye kan..senang. so cepatlah 14mac..aku dah busang duk japang sorang2 nih.. huwaaaaaaaaa~~~


Bukhari Volumn 009, Book 093, Hadith Number 487.

O Allah! I consult You, for You have all knowledge, and appeal to You to support me with Your Power and ask for Your Bounty, for You are able to do things while I am not, and You know while I do not; and You are the Knower of the Unseen. O Allah If You know this matter is good for me both at present and in the future, (or in my religion), in my this life and in the Hereafter, then fulfil it for me and make it easy for me, and then bestow Your Blessings on me in that matter. O Allah! If You know that this matter is not good for me in my religion, in my this life and in my coming Hereafter (or at present or in the future), then divert me from it and choose for me what is good wherever it may be, and make me be pleased with it."

Friday, February 19, 2010




saya sedang ponin memilih/ mengusha/ me-survey baby stroller kt dalam intenet jalur lebar nih.. ingat nak bli sebelum balik mesia nih.. tp punyalah banyak brand/ jenis/ bentuk/ warna dan perisa sampai saya xtau dah yg mana pilihan hati..

wahai mommy2..bakal2 mommy dan juga rakan2 yang dikasihi sekalian, sile kasi tips sket kt i nih! setakat nih baru satu jek yg menjadi pilihan hatiku.. keutamaan utk memilih pastinye keselamatan baby dan ke-maksimum-an penggunaannya.. baby stroller tersebut bukan sahaja boleh digunakan utk sangkut barang2 sopim mommy.. tp hendaklah mempunyai kepelbagaian dan tidak terlalu bulky!

contoh kepelbagaian adalah spt berikut


kenapa saya suke ex-combi 5ways ini? yg penting die ade baby carrier dan boleh buat child-seat skali..semestinya amat berbaloi2 untuk bakal ibu single macam saya nih kelak kan.. hihi.. dan ia juga boleh digunakan utk baby berumur 1hari hingga besau.. ade setengah baby stroller/chid-seat umur satu bulan baru boleh letak baby.

tapi saya macam xseronok dgn warna die.. ade 2warna shj.. coklat+putih dgn hitam.. huk huk.. i nak pink! merah ke, hijau ke, biru ke orange ke.. ok itu jek masalah nye! lain2 memang tip top!

oh wait!! saya rasa saya dah jumpa dgn pilihan hati saya.. cap GRACO yer kawan2.. die punye kegunaan pon same dgn Ex-Combi diatas.. warna pon agak unibersal disitu.. merah+hitam.. kacak sungguh kalu baby boy! hihi.. dengan ini haruslah segera ke kedai berdekatan utk melihat dgn lebih lanjut.. auuw..i likee~


ps* dearest hubby..kane choudai


Saturday, February 13, 2010


kan dah ckp.. xde ape pon yg best nk tulis even byk benda yg best dan xbest berlaku sejak sebulan yg lalu.. hihi.. tp yg sy tahu i don't write when im not happy. hiihi..

baby's update. dah nampak kepala dan kaki baby semalam. subhanallah! dlm ms 2minggu baby membesar dgn rapid sekali : dr 2.8mm semalam dah 18.1mm.. tecet jek but mommy love u baby =) baby dijangka terbit 19 sept 2010. seminggu nak raya tuh.. nampak gaya raya umah bonda lg la tahun nih.. hihi.. next check-up lagi sebulan dr sekarang.. ade 2kali 2minggu berturut2 kene g jupe docter sebelum balik mesia nanti.. hope to see u soon baby!

oh.. sekarang sy menunggu tetamu.. aku yg mengandung.. depa plak yg mengidam nasik kerabu. banyak cantek depa2 nih no.. xpe2 selagi saya xpenin2 muntah2.. rejeki baby la kan nak makan masakan mommy die.. hihi.. kate makcik sarah!

sore jya!